Wusthof - kuchařské nože na plátkování, filetování, porcování masa
Jestliže jste profesionální kuchaři nebo zapálení fanatici vaření, chcete si konečně vybavit svojí kuchyň a hledáte vhodnou volbu kvalitního nože na maso, volte Wusthof.
Produkty
Wusthof Nůž steakový Amici 12 cm
4 239 Kč
-15 %
3 603 Kč
Wusthof Gourmet Sada steakových nožů 6 ks
3 949 Kč
-15 %
3 357 Kč
Přidat 'Wusthof Gourmet Sada steakových nožů 6 ks' k porovnání
Wusthof Epicure Nůž na steaky 12 cm
2 949 Kč
-15 %
2 507 Kč
Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm
1 989 Kč
-15 %
1 691 Kč
Přidat 'Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm' k porovnání
Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm
2 629 Kč
-15 %
2 235 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm' k porovnání
Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm
3 419 Kč
-15 %
2 906 Kč
Přidat 'Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm' k porovnání
A proč právě tuto značku? Poskytuje vám výborný poměr ceny a kvality. Nože na maso Wusthof jsou promyšlené, pečlivě vyrobené z kvalitních materiálů a jsou dobře navržené, ideálně vyvážené. Díky tomu se vám s nimi dobře pracuje a vy je budete často využívat.
Tyto vlastnosti vychází jednak z historie (která trvá déle než 100 let), kdy Wusthof se vždy specializoval na výrobu kuchařských nožů vyšší kategorie a samozřejmě i z velikosti firmy. Díky tomu se jim vývoj rozloží do mnoha vyrobených a také prodaných nožů a mohou si ho dovolit.
Základem každého nože na maso je čepel. Ta je u všech modelů Wusthof z nerezové oceli X50CrMoV15. Ta vám poskytne vyvážený mix vlastností, pro kuchaře je asi nejpodstatnější vysoká odolnosti proti opotřebení a drží tedy dlouhou dobu ostří, ale zároveň se dobře brousí.
Ostří je trojího typu.
Nejvyšší řada jsou kované nože, kam jsou zapuštěné střenky. To je například Wusthof Classic Ikon (mohou mít přechod rukojeti až do čepele, to je esteticky asi nejhezčí řešení, ač velmi subjektivní nebo kování rukojeti do čepele nepřechází a nože se lépe brousí). Střenky mohou být dřevěné (je to hezčí, příjemnější, ale méně odolné, méně hygienické, vyžadují více údržby) nebo ze syntetického materiálu (to se hodí pro prefesionální používání, ale mohu do doporučit i domácnostem).
Střední řada jsou stále kované nože, ke kterým je přinýtovaná rukojeť. To jsou například Wusthof Classic (mohou mít přechod kovu rukojeti až do čepele, to je esteticky asi nejhezčí řešení, ač velmi subjektivní nebo kování rukojeti do čepele nepřechází a nože se lépe brousí). Rukojeť je syntetická, díky tomu je bezúdržbová, bezproblémová, ideálně se myje, je hygienická.
Základní řada je určená pro toho, kdo požaduje kvalitní nůž, který vyrobený podle nejvyšších standartů společnosti, ale nepotřebuje designový kousek. Pro toho je určen nůž na maso Wusthof Gourmet. Tato řada není kovaná. Rukojeť je plastová a je třemi nýty uchycená na trn čepele. Je odolná, omyvatelná, hygienická.
Čepele jsou navržené podle určení. Typické nože na maso jsou plátkovací, filetovací, vykošťovací, ale existují i další druhy. Z nich vychází samozřejmě tvar, síla materiálu, pružnost i odolnost. Zatímco filetovací nůž musí být tenký, aby byl pružný a perfektně kopíroval rybí kosti, sekáček musí být vysoce odolný aby mu nevadil střet s kostí nebo šlachou.
Všechny nože na maso Wusthof jsou vyrobené v Německu ve městě Solingen, centra německého nožířství. Ale kromě dlouhé tradice jak regionu, tak i společnosti Wusthof dnes využívají k výrobě nejnovější technologie a moderní materiály, které umožňují vyrábět výrobky s velkou přesností a péčí a poskytnout vám to nejlepší do vaší kuchyně.