Wusthof - kuchařské nože na plátkování, filetování, porcování masa
Jestliže jste profesionální kuchaři nebo zapálení fanatici vaření, chcete si konečně vybavit svojí kuchyň a hledáte vhodnou volbu kvalitního nože na maso, volte Wusthof.
Filtrování podle parametrů
Materiál čepele
Délka čepele (mm)
Rukojeť
Typ
Produkty
Wusthof Classic Filetovací nůž 18 cm

2 629 Kč
-10 %
2 363 Kč
Wusthof Classic Nůž kuchařský 12 cm

2 359 Kč
-10 %
2 121 Kč
Wusthof Nůž na uzeniny Classic Ikon 14 cm

3 159 Kč
-10 %
2 840 Kč
Přidat 'Wusthof Nůž na uzeniny Classic Ikon 14 cm' k porovnání
Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm

2 629 Kč
-10 %
2 363 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm' k porovnání
Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm

2 359 Kč
-10 %
2 121 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm' k porovnání
Wusthof Classic Ikon Nůž filetovací 18 cm

3 419 Kč
-10 %
3 074 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Ikon Nůž filetovací 18 cm' k porovnání
Wusthof Gourmet Nůž vykosťovací 14 cm

1 059 Kč
-10 %
952 Kč
Wusthof Classic Nůž vykosťovací 16 cm

2 629 Kč
-10 %
2 363 Kč
Wusthof Classic Nůž vykosťovací 14 cm

2 359 Kč
-10 %
2 121 Kč
Wusthof Classic Nůž vykosťovací 10 cm

2 359 Kč
-10 %
2 121 Kč
Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon 14 cm

3 159 Kč
-10 %
2 840 Kč
Přidat 'Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon 14 cm' k porovnání
Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon Créme 14 cm

3 159 Kč
-10 %
2 840 Kč
Přidat 'Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon Créme 14 cm' k porovnání
Wusthof Classic Nůž na uzeniny 14 cm

2 359 Kč
-10 %
2 121 Kč
A proč právě tuto značku? Poskytuje vám výborný poměr ceny a kvality. Nože na maso Wusthof jsou promyšlené, pečlivě vyrobené z kvalitních materiálů a jsou dobře navržené, ideálně vyvážené. Díky tomu se vám s nimi dobře pracuje a vy je budete často využívat.
Tyto vlastnosti vychází jednak z historie (která trvá déle než 100 let), kdy Wusthof se vždy specializoval na výrobu kuchařských nožů vyšší kategorie a samozřejmě i z velikosti firmy. Díky tomu se jim vývoj rozloží do mnoha vyrobených a také prodaných nožů a mohou si ho dovolit.
Základem každého nože na maso je čepel. Ta je u všech modelů Wusthof z nerezové oceli X50CrMoV15. Ta vám poskytne vyvážený mix vlastností, pro kuchaře je asi nejpodstatnější vysoká odolnosti proti opotřebení a drží tedy dlouhou dobu ostří, ale zároveň se dobře brousí.
Ostří je trojího typu.
Nejvyšší řada jsou kované nože, kam jsou zapuštěné střenky. To je například Wusthof Classic Ikon (mohou mít přechod rukojeti až do čepele, to je esteticky asi nejhezčí řešení, ač velmi subjektivní nebo kování rukojeti do čepele nepřechází a nože se lépe brousí). Střenky mohou být dřevěné (je to hezčí, příjemnější, ale méně odolné, méně hygienické, vyžadují více údržby) nebo ze syntetického materiálu (to se hodí pro prefesionální používání, ale mohu do doporučit i domácnostem).
Střední řada jsou stále kované nože, ke kterým je přinýtovaná rukojeť. To jsou například Wusthof Classic (mohou mít přechod kovu rukojeti až do čepele, to je esteticky asi nejhezčí řešení, ač velmi subjektivní nebo kování rukojeti do čepele nepřechází a nože se lépe brousí). Rukojeť je syntetická, díky tomu je bezúdržbová, bezproblémová, ideálně se myje, je hygienická.
Základní řada je určená pro toho, kdo požaduje kvalitní nůž, který vyrobený podle nejvyšších standartů společnosti, ale nepotřebuje designový kousek. Pro toho je určen nůž na maso Wusthof Gourmet. Tato řada není kovaná. Rukojeť je plastová a je třemi nýty uchycená na trn čepele. Je odolná, omyvatelná, hygienická.
Čepele jsou navržené podle určení. Typické nože na maso jsou plátkovací, filetovací, vykošťovací, ale existují i další druhy. Z nich vychází samozřejmě tvar, síla materiálu, pružnost i odolnost. Zatímco filetovací nůž musí být tenký, aby byl pružný a perfektně kopíroval rybí kosti, sekáček musí být vysoce odolný aby mu nevadil střet s kostí nebo šlachou.
Všechny nože na maso Wusthof jsou vyrobené v Německu ve městě Solingen, centra německého nožířství. Ale kromě dlouhé tradice jak regionu, tak i společnosti Wusthof dnes využívají k výrobě nejnovější technologie a moderní materiály, které umožňují vyrábět výrobky s velkou přesností a péčí a poskytnout vám to nejlepší do vaší kuchyně.