Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Outdoorový obchod s.r.o. Menu

Nože na maso

Původně řeznické nože postupně rozšiřovaly svou působnost i do profesionálních kuchyní a pak samozřejmě i domácností. Nožů na maso je několik druhů podle činností, na kterou jsou určené. Jsou určené na plátkování masa, filetování, vykosťování, špikování, sekání masa, krájení steaků, ...

Zobrazit více

Filtrování podle parametrů

Cena (Kč)

-

Výrobci

Materiál čepele

Délka čepele (mm)

Rukojeť

Typ

Extra

Produkty

Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…

Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks rovné ostří
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks rovné ostří: nože na krájení steaku s...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm: kuchyňský nůž s čepelí 15 cm a dřevěnou rukojetí z vlašského...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 22 cm

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 22 cm
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 22 cm: kuchyňský nůž s čepelí 22 cm a dřevěnou rukojetí z vlašského...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý Doporučujeme!
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý: kuchyňský nůž s čepelí 20 cm s kvalitní plastovou...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm: kuchyňský nůž s čepelí 20 cm a dřevěnou rukojetí z vlašského...

Victorinox Nůž kuchařský Wood 22 cm

Victorinox Nůž kuchařský Wood 22 cm
Victorinox Nůž kuchařský Wood 22 cm: kuchyňský nůž pro všestranné použití od porcování masa, krájení...

Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí

Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí
Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí : je univerzální nůž pro každou kuchyň. Je určený ke...

Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí

Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí
Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí : je univerzální nůž pro každou kuchyňi. Je určený...

Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí

Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí
Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí : je univerzální nůž pro každou kuchyňi. Je určený...

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 25cm

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 25cm
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 25cm: je univerzální nůž pro profesionální i amatérské kuchaře. Je určený...

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 19cm

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 19cm
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 19cm: je univerzální nůž pro profesionální i amatérské kuchaře. Je určený...

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 15cm

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 15cm
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 15cm: je univerzální nůž pro profesionální i amatérské kuchaře. Je určený...

Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm

Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm
Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm: je univerzální kuchyňský nůž určený pro práci v kuchyni....

Victorinox Nůž špikovací Fibrox 14 cm

Victorinox Nůž špikovací Fibrox 14 cm
Victorinox Nůž špikovací Fibrox 14 cm: je nůž určený pro špikování masa a vůbec všeho okolo masa, ale...

Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Classic 15 cm

Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Classic 15 cm
Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Classic 15 cm: je univerzální kuchyňský nůž určený pro práci v kuchyni....

Victorinox Nůž kuchařský Wood 19 cm

Victorinox Nůž kuchařský Wood 19 cm
Victorinox Nůž kuchařský Wood 19 cm: je kuchyňský nůž určený pro porcování masa. Délka čepele je 19 cm....

Victorinox Nůž filetovací Swiss Classic 20 cm

Victorinox Nůž filetovací Swiss Classic 20 cm Doporučujeme!
Victorinox Nůž filetovací Swiss Classic 20 cm: je solidní kuchyňský nůž určený pro práci s rybou. Délka...

Victorinox Nůž na lososa Wood 30 cm

Victorinox Nůž na lososa Wood 30 cm
Victorinox Nůž na lososa Wood 30 cm: je určený pro krájení lososa na tenké plátky. Délka čepele je 30...

Victorinox Grand Maitre 12 cm nůž steakový,…

Victorinox Grand Maitre 12 cm nůž steakový, vlnkované ostří
Victorinox Grand Maitre 12 cm nůž steakový, vlnkované ostří: je určený pro porcování steaků. Délka čepele...

Victorinox Grand Maitre 20 cm nůž na porcování

Victorinox Grand Maitre 20 cm nůž na porcování
Victorinox Grand Maître 20 cm nůž na porcování: je určený pro porcování masa. Délka čepele je 20 cm....

Cold Steel Kitchen Classic Steak Knife

Cold Steel Kitchen Classic Steak Knife
Cold Steel Kitchen Classic Steak Knife: je steakový nůž se zubatým ostřím. Je vyrobený z německé nerezové...

Kvalitní kuchyňské nože na maso

  1. Základní nožem na maso je dlouhý a štíhlý nůž, který se hodí na plátkování, očištění nebo porcování masa. Ale využijete ho i na jiné práce, které se masa netýkají. Je to univerzál, který je mnoha kuchaři oblíben.
  2. Další v řadě je relativně specifický tvar, je úzký, špičku má nahoru a je tuhý, jedná se o vykošťovací nůž. Hodí se oddělování masa od kostí. Odřiznutí tuku, oddělování šlach od kvalitního masa. Zúžená čepel zajistí minimální ztráty masa. Mohou být vyosené. Hornošpičaté nebo naopak dolnošpičaté. Hodí se jednak pro řezníka, ale samozřejmě i pro kuchaře.
  3. A velmi podobný, alespoň tvarově, ale je mnohem měkčí a pružnější je filetovací nůž. Ten se hodí hlavně na carpaccio nebo ryby, kdy se musí přizpůsobit tvaru kostí a oddělit maso s minimem odpadu. Dokáže krájet tenké plátky snadno a rychle.
  4. Menší, špičatý nůž se hodí pro čištění masa, jeho proříznutí, ale také špikování masa špekem. Je to špikovací nůž.
  5. Pro maso s většími kostmi se hodí sekáček. Je určený na porcování větších kusů masa včetně kostí. Je to robusní nůž s vyšší hmotností. Čepel je široká. Hodí se pro řezníka, na zabíjačky a podobné aktivity. Co nejzvládne tento speciální řeznický nůž, to dokončí pilka.
  6. Dalším důležitých "masovým" nožem je steakový. Je určený pro řezání steaku tak aby s něj minimálně vytekla šťáva po řezu.

Podle čeho, ale vybrat dobrý nůž na maso, když je na trhu nepřeberná nabídka?

  1. Základem je samozřejmě čepel. Ta dělá většinu ceny nože a musí být hlavně ostrá. Takže musí být vyrobená z vhodné oceli, která má i jiné vlastnosti než je nízká cena. Důležité je aby dobře držela ostří a také aby se dobře brousila. Renomovaní výrobci jako je Boker, Victorinox nebo Cold Steel vždy používá solidní ocel (v dnešní době vždy nerezová).
  2. Další věc je rukojeť. Protože při řezání masa se vždy potkáte s krví, je podle našeho názoru nevhodná dřevěná rukojeť, která je porézní a saje krev. Rukojeť z plastu, pryže, micarty nebo jiných syntetických materiálů je vždy vhodnější. Musí být ergonomická aby se vám dobře řezalo, práce byla jistá a neunavovala vás.
  3. Konstrukce může být různé. Nejlepší nože na maso jsou kované, tedy z jednoho kusu oceli je vytvořena čepel včetně rukojeti a záštity, střenky jsou donýtované. Další možností je full tang konstrukce, kdy ocel prochází po celé rukojeti. Případně čepel končí trnem, který je "obalen" rukojetí.
  4. A pak samozřejmě návrh a vyvážení. U dobře vyváženého nože pociťujete menší únavu, lépe a déle můžete pracovat. Jste si u práce jistější.

V naší nabídce najdete nože na maso Wusthof, Victorinox, Boker a Cold Steel.

Nahoru