Nože na maso
Původně řeznické nože postupně rozšiřovaly svou působnost i do profesionálních kuchyní a pak samozřejmě i domácností. Nožů na maso je několik druhů podle činností, na kterou jsou určené. Jsou určené na plátkování masa, filetování, vykosťování, špikování, sekání masa, krájení steaků, ...
Oblíbené značky
Filtrování podle parametrů
Výrobci
Materiál čepele
Délka čepele (mm)
Rukojeť
Typ
Extra
Produkty
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…

2 490 Kč
-20 %
1 992 Kč
Přidat 'Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks rovné ostří' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm

2 290 Kč
-20 %
1 832 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 22 cm

2 590 Kč
-20 %
2 072 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 22 cm' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý

1 690 Kč
-20 %
1 352 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm

2 790 Kč
-20 %
2 232 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský Wood 22 cm

2 190 Kč
-20 %
1 752 Kč
Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí

1 390 Kč
-20 %
1 112 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí

1 390 Kč
-20 %
1 112 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí

1 190 Kč
-20 %
952 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 25cm

1 390 Kč
-20 %
1 112 Kč
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 19cm

949 Kč
-20 %
759 Kč
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 15cm

769 Kč
-20 %
615 Kč
Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm

1 390 Kč
-20 %
1 112 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm' k porovnání
Victorinox Nůž špikovací Fibrox 14 cm

769 Kč
-20 %
615 Kč
Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Classic 15 cm

1 090 Kč
-20 %
872 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Classic 15 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský Wood 19 cm

1 790 Kč
-20 %
1 432 Kč
Victorinox Nůž filetovací Swiss Classic 20 cm

1 090 Kč
-20 %
872 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž filetovací Swiss Classic 20 cm' k porovnání
Victorinox Nůž na lososa Wood 30 cm

2 190 Kč
-20 %
1 752 Kč
Victorinox Grand Maitre 12 cm nůž steakový,…

2 590 Kč
-20 %
2 072 Kč
Přidat 'Victorinox Grand Maitre 12 cm nůž steakový, vlnkované ostří' k porovnání
Victorinox Grand Maitre 20 cm nůž na porcování

3 690 Kč
-25 %
2 768 Kč
Přidat 'Victorinox Grand Maitre 20 cm nůž na porcování' k porovnání
Cold Steel Kitchen Classic Steak Knife

390 Kč
-10 %
351 Kč
Kvalitní kuchyňské nože na maso
- Základní nožem na maso je dlouhý a štíhlý nůž, který se hodí na plátkování, očištění nebo porcování masa. Ale využijete ho i na jiné práce, které se masa netýkají. Je to univerzál, který je mnoha kuchaři oblíben.
- Další v řadě je relativně specifický tvar, je úzký, špičku má nahoru a je tuhý, jedná se o vykošťovací nůž. Hodí se oddělování masa od kostí. Odřiznutí tuku, oddělování šlach od kvalitního masa. Zúžená čepel zajistí minimální ztráty masa. Mohou být vyosené. Hornošpičaté nebo naopak dolnošpičaté. Hodí se jednak pro řezníka, ale samozřejmě i pro kuchaře.
- A velmi podobný, alespoň tvarově, ale je mnohem měkčí a pružnější je filetovací nůž. Ten se hodí hlavně na carpaccio nebo ryby, kdy se musí přizpůsobit tvaru kostí a oddělit maso s minimem odpadu. Dokáže krájet tenké plátky snadno a rychle.
- Menší, špičatý nůž se hodí pro čištění masa, jeho proříznutí, ale také špikování masa špekem. Je to špikovací nůž.
- Pro maso s většími kostmi se hodí sekáček. Je určený na porcování větších kusů masa včetně kostí. Je to robusní nůž s vyšší hmotností. Čepel je široká. Hodí se pro řezníka, na zabíjačky a podobné aktivity. Co nejzvládne tento speciální řeznický nůž, to dokončí pilka.
- Dalším důležitých "masovým" nožem je steakový. Je určený pro řezání steaku tak aby s něj minimálně vytekla šťáva po řezu.
Podle čeho, ale vybrat dobrý nůž na maso, když je na trhu nepřeberná nabídka?
- Základem je samozřejmě čepel. Ta dělá většinu ceny nože a musí být hlavně ostrá. Takže musí být vyrobená z vhodné oceli, která má i jiné vlastnosti než je nízká cena. Důležité je aby dobře držela ostří a také aby se dobře brousila. Renomovaní výrobci jako je Boker, Victorinox nebo Cold Steel vždy používá solidní ocel (v dnešní době vždy nerezová).
- Další věc je rukojeť. Protože při řezání masa se vždy potkáte s krví, je podle našeho názoru nevhodná dřevěná rukojeť, která je porézní a saje krev. Rukojeť z plastu, pryže, micarty nebo jiných syntetických materiálů je vždy vhodnější. Musí být ergonomická aby se vám dobře řezalo, práce byla jistá a neunavovala vás.
- Konstrukce může být různé. Nejlepší nože na maso jsou kované, tedy z jednoho kusu oceli je vytvořena čepel včetně rukojeti a záštity, střenky jsou donýtované. Další možností je full tang konstrukce, kdy ocel prochází po celé rukojeti. Případně čepel končí trnem, který je "obalen" rukojetí.
- A pak samozřejmě návrh a vyvážení. U dobře vyváženého nože pociťujete menší únavu, lépe a déle můžete pracovat. Jste si u práce jistější.
V naší nabídce najdete nože na maso Wusthof, Victorinox, Boker a Cold Steel.